Душек LUXURY

50,400.00 ден 73,800.00 ден-10% Попуст

Категорија: ,
Сподели

Опис

Со дополнителни слоеви ХР пена и Hiper Soft пена заради удобност, Luxury душеците се дизајнирани со префинета елеганција и класичен раскош.

Системот со џебни жичени јадра се состои од пружини кои се независни едни од други и се сместени во меѓусебно поврзани џебови. Висината на џебното јадро од 16 cm овозможува најдобро можно приспособување на анатомската структура на телото. Благодарение на структурата која е поделена на 7 анатомски зони, т.е. 7 различни нивоа на тврдост, Вашиот душек се приспособува на 7 различни зони на телото и со тоа помага да се одржува нормалниот крвен притисок и се намалува бројот на превртувања во текот на спиењето.

Влакната од камила се одличен избор како едни од најдобрите регулатори на температура, бидејќи камилите живеат на места каде температурите се екстремно високи во текот на денот и многу студени во текот на ноќта. Со оглед на тоа дека топлинскиот дисбаланс е честопати единствениот главен причинител за испрекинат сон, најважно е облогата на душекот колку што е можно поефективно да ја регулира температурата и влагата.

Најдолгото природно влакно, односно влакната на коњите од гривата и од опашката се еден од основните материјали што се користат во тапетарството и во изработката на душеци со генерации. Кога ќе му додадете коњски влакна на душекот, исто како да сте му ставиле две милиони дополнителни пружини: по удобното спиење во текот на ноќта, влакното се враќа во неговата првобитна положба и душекот ја добива својата оригинална форма.

На врвот
Кошничка 0
Додадено во листа на омилени Види во листа на омилени