Плаќање и Испорака

ДОСТАВА НА ПРОИЗВОДИ

• Мебел 11ти Септември – 2006 обезбедува бесплатна достава на сите производи купени во
сопстевениот салон.

• Доставата на мебелот се врши до куќниот број на купувачите. Начинот и времето на достава
се договараат за време на купувањето на производите, и купувачите секогаш се известени пред
испораката на мебелот;

• Истоварот и внесувањето на робата е обврска на купувачот;

МОНТАЖА НА ПРОИЗВОДИ

• Монтажата на купената стока е бесплатна.

ДИМЕНЗИИ НА ПРОИЗВОДИТЕ

• Купувачите задолжително треба точно да ги проверат димензиите на производот кој го
купуваат;

• Обврска на купувачот е да ги провери и димензиите на просторот каде треба да се внесе
купениот мебел;

• За информации околу димензиите и пакувањата на производите, продажниот персонал стои
на располагање на секој купувач;

• Доколку димензиите на нарачаниот производ, по нарачката, не одговараат на просторот
каде треба да се внесат, Мебел 11ти Септември – 2006 не превзема одговорност и сите
настанати дополнителни трошоци се на товар на купувачот.

РОКОВИ НА ИСПОРАКА

• Главна определба на Мебел 11ти Септември – 2006 е брза испорака на своите производи до
купувачите;

• Рокот на испорака на производите зависи од видот на производот, односно од тоа дали се
нарачува готов производ или се нарачува производ по изработка

• Готов производ се испорачува за рок од 2 до 3 дена , а производ по изработка се испорачува
за рок од 30 до 35 дена.

• За производи за кои е потребно поголемо време за изработка и достава се известуваат
самите клиенти пред склучување на нарачката;

• Максимален рок за чување на купената роба на клиентот во нашите магацини изнесува 45
дена, после овој рок направената нарачка НЕ ВАЖИ!!! (Производот нема да биде резервиран
повеќе и цените може да бидат променети);

• По дадениот рок, резервацијата на робата завршува и производите повеќе не се чуваат за
конкретната нарачка;

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

• Плаќање во готово – Кога се склучува нарачката се плаќа целиот износ или одреден процент
како аванс а остатокот се доплаќа на денот на достава на мебелот;

• Плаќање на рати без камата со кредитни картички

– овозможено преку картиците на Стопанска банка, без камата, до 12 рати;

– овозможено преку картиците на NLB Тутунска банка, без камата, до 24 рати;

• Плаќање на рати со кредит

– oвозможено преку iute Credit Makedonija до 24 рати;

• Плаќање со American Express картички.

• Плаќање со Дајнерс картички.

РЕКЛАМАЦИИ

• Купувачот може да пријави рекламација користејќи ја online формата на оваа веб
продавница;

• Купувачот може да пријави рекламација до салонот за мебел по писмен или усмен пат;

• Продавачот е должен најдоцна во рок од 7 дена по приемот на рекламацијата да даде свое
мислење и свој предлог за решавање на пријавениот проблем;

• Доколку се утврди дека рекламацијата е оправдана продавачот е должен во рок од 30 дена
да ја отклони рекламацијата со поправање или замена на производот;

• Доколку се утврди дека рекламацијата не е оправдана продавачот има право да бара
надомест од купувачот;

• Продавачот е одговорен за робата само во гарантниот рок до 12 месеци. Продавачот не
одговара за робата која е подигната со сопствен превоз и/или извршена монтажа од трети лица,
освен во случај на технички проблем;

ВАЖНО!!!

• Согласно потребите, брзината на испорака, достапноста на репроматеријалите
Производителот го задржува правото на промена на рачки,оков и останати дополнителни
елементи кои не влијаат на изгледот на производот.

Најави се
Обновување на лозинка

Ја заборавивте вашата лозинка? Внесете го вашето корисничко име или адреса. Ке добиете линк за создавање нова лозинка преку е-пошта.

На врвот

Кошничка 0